" />

Spermadonator

spermadonator 4

Spermadonator – hur fungerar det?

Spermadonator genom insemination är en process där en man donerar sperma så att en kvinna kan inseminera sig själv. Detta kan göras privat hemma eller på en offentlig plats där ni träffas som hotell och liknande

Spermadonator
Alla nya profiler aktiveras manuellt och medlemskapet är gratis för spermadonatorer men måste innehålla ansiktsbild av dig som barn,vuxen eller tonåring samt en utförlig profilbeskrivning som ska inkludera egenskaper som höjd, vikt, blodtyp, etnicitet, hår och ögonfärg, familjehistoria, hobbyer, personlighet och utbildning.

Föräldrar
Nya profiler är aktiva 24 timmar för betalning av medlemskap innan de tas bort, vi erbjuder endast 1 års medlemskap för 990 kr. Fyll i din profil utförligt med vad du söker hos en donator och utförligt om dig själv eller din partner. Tillåtna bilder är på dig, din partner eller liknande, bilder på djur,bilar,växter och annat är inte tillåtet som profilbild

Vilka gör det?

Lesbiska och heterosexuella par med fertilitets problem, singelkvinnor, homosexuella eller heterosexuella män som inte vill ha en aktiv roll i deras barns liv donerar ofta sperma, liksom män som vill ha en begränsad roll som en passiv pappa.

Hur gör jag?

Välj en sperma donator från sidan och börja chatta och maila varandra genom forumet, dela ej ut personlig info eller mail adresser innan ni haft kontakt ett tag och du känner att det är rätt att gå vidare. När du har hittat en donator, stäm då träff på en offentlig plats för att prata vidare, om ni bestämmer er för att gå vidare med en graviditet, kräv då att donatorn kan visa upp att han eller hon gått igenom hälsokontroll nyligen. Heminsemination kit kan du på nätet.

Kontakta en jurist eller advokat om ni vill skriva ett avtal, kontakt uppgifter finns under länkar.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med spermadonation för singel kvinnor och lesbiska par är att donatorn inte vill ha någon inblandning som förälder. Ditt barn kommer också att vara genetiskt kopplat till dig

Om du använder en privat sperma donator behöver du inte skriva något namn som fader och han har inga rättigheter under förutsättning att han inte senare begär ett DNA prov och går till domstol, vilket oftast inte händer för då får han betala underhåll för alla missade år. Om mamman skulle gå bort kan pappan yrka på vårdnad av barnet om inte mamman skrivit ett testamente där hon ger ansvaret för barnet till sina föräldrar eller syskon eller nära vän.

Om sperma donatorn bestämmer sig att han vill ta del av barnets liv då har han samma rätt som om de hade haft samlag, oavsett vad skrivits tidigare. Detta innebär också att kvinnan eller paret kan begära ekonomiskt stöd från sperma donatorn. Juridiskt har ett barn som kommit till genom donation samma rättigheter till arv när donatorn dör.

Det är bra att underteckna ett skriftligt och bevittnat avtal mellan de personer som är inblandade, även om det inte är juridiskt bindande så visar det i vart fall vad avsikterna var vid tillfället.

SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up